Lessen/prijzen

Ashtanga based yoga

Ashtanga yoga is een actieve, uitdagende, maar ook ontspannende vorm van yoga. Het bestaat uit een vaste serie van houdingen (asana’s) die elkaar opvolgen in een vloeiende beweging en op een ritmische ademhaling. Iedere houding heeft een paar tussenniveaus, zodat je een houding aan kan nemen die bij jouw lichaam past. Je werkt naar een eindhouding toe. Je voelt een constante stretch op je spieren, waardoor je steeds leniger en krachtiger wordt. De uitdaging is om je houdingen krachtig en in balans uit te voeren en naar jou eindhoudingen toe te werken, “trillen mag, zweten moet”. Elke yogales wordt afgesloten met een moment van ontspanning van lichaam en geest, ademhaling en zintuigen. (Meditatie)


(Flow) Yin Yang Yoga

(Flow) Yin Yang yoga is een krachtige en rustige dynamische vorm van yoga. De les begint rustig om daarna wat meer up tempo te zijn en aan het einde weer te verstillen. In het Flow (Yang) gedeelte worden fysieke houdingen direct na elkaar uitgevoerd en ondersteund door ademtechniek. De houdingen staan niet vast en zullen per les verschillen. De les vormt een dynamisch geheel waarin Yin (zacht) en Yang (krachtig) elkaar afwisselen. Door je aandacht te focussen, met hulp van je ademhaling, de beweging en het ervaren van je lichaam, ontstaat een vergelijkbaar effect als bij sporters . Er worden achtereenvolgens staande, zittende en liggende houdingen uitgeoefend. Aan het einde van deze les een diepte ontspanning en meditatie.


Yin Yoga 

Een soepeler en gezonder lichaam zonder krachtsinspanning.

De meeste traditionele yoga vormen zijn vaak yang-georiënteerd, dit wil zeggen dat de focus meer op de spieren is gericht. Yin Yoga werkt daarentegen op de dieper liggende weefsels, het bindweefsels van het lichaam met als doel de circulatie in de gewrichten en flexibiliteit te verbeteren. Houdingen worden langer aangehouden zodat je diep tot rust kan komen en met zoveel mogelijk ontspannen en zonder krachtinspanning ruimte en lenkte in je lijf creeerd.

Je leert niet alleen lichamelijk maar ook menstaal los te laten en te verdiepen, door eerst naar de weerstant te gaan, daar te blijven en langzaam los te laten.

Met Yin Yoga kan je een mooie balans scheppen tot de iets meer fysieke lessen Ashtanga Yoga, Power Yoga en Runners Yoga.


Privé les

Wil jij 1 (of 2) op 1 meer aandacht zodat jij nog beter en gezonder in jou houdingen kan komen of wil jij die bepaalde asana's meer uitbouwen op de manier dat jij het wel kan?

Ben je zwanger en wil je yoga blijven doen maar heb je wat aanpassingen nodig om die zelf toe te kunnen passen in jou les? 

Ben jij lichamelijk beperkt op welke manier dan ook, maar wil je toch graag yoga doen? 

Wil jij gewoon heerlijk een privé les? 

Lukt het jou niet om te verstillen in een groep? 

Een aantal redenen om een keer een privé les te boeken. 

Neem contact op met Jessica voor een afspraak op maat. 


SUP yoga (zie Zomer rooster)

SUP (Stand Up Paddle) yoga is de laatste jaren een zeer populaire vorm van yoga geworden. Het is toegankelijk voor iedereen. Relaxed en uitdagend. Je krijgt yogales op een speciaal SUP board. Dit is een groot surfboard van 3 meter lang en 90 cm breed. Het board wordt verankerd met de bodem, zodat het enkel met de wind en golfjes meedeint en niet wegdrijft. Deze vorm van yoga doet nog een extra beroep op je balans. Ook je zintuigen worden geprikkeld door de omgeving; de natuur, de lucht en het water. Wat een ervaring!

Inschrijven kan via www.windsurfschool.nl of www.vertigo-sports.com 


YBTS strand yoga op locatie (zie Zomer rooster)

In het zomerseizoen kun je yogalessen volgen op het strand èn op het water! Zodra het zomerzonnetje begint te schijnen heeft Yoga By The Sea een lesschema op unieke locaties opgezet! Hou de website en de Facebook pagina's ybtsbyjessica en SUP Yoga zeeland, yoga by the sea in de gaten om op te hoogte te blijven wanneer dit van start gaat.

Wil je meedoen aan een les? Instappen kan altijd.

neem eerst even contact op met Jessica Groenenberg.


U kunt ons ook boeken voor lessen, workshops en trainingen op maat en locatie . Voor meer informatie bel of mail ons gerust.


www.yogabythesea.nl

tel nr  0031 (0) 622528904Prijzen per maand, lessen bij Beweegcentrum DOEN, Koudekerke 

Wij vragen van onze leerlingen een maandelijkse bijdrage en handhaven een sociaal prijssysteem:


€47,50 per maand 1 les per week / €70,- 2 lessen per week / €85,- 3 lessen per week / €95,-  onbeperkt


€40,- per maand 1 les per week / €60,- 2 lessen per week / €75,- 3 lessen per weer / €85,-  onbeperkt  (als je het financieel minder hebt)


€35,- per maand 1 les per week / €50,- 2 lessen per week / €65,- 3 lessen per week / €75,-  onbeperkt (studenten en in between jobs)


3 proef lessen voor €24,-  (drie achter één gesloten weken te volgen)

Losse lessen zijn ook mogelijk ; Ashtanga €13,50 , Yin Yang (Flow) €13.50 en Yin Yoga €13.50


Karma Yoga

Heb je niet de financieele middelen om deel te nemen aan de lessen, neem dan contact op met Jessica. Samen komen we er uit, yoga moet toegankelijk zijn voor iedereen. 


PRIVÉ LESSEN exclusief ruimte 1 persoon 

Losse les                        € 71,50

5 lessen                          €342,-  (5 aaneengesloten weken)

10 lessen                       € 660,- (10 aaneengesloten weken)


Ruimte te huur va €25,- per uur ecxlusief btw


Stuur a.u.b. een mail voor onze volledige prijslijst voor groepen en speciale lessen, trainingen en retreats.


Heb je een les gemist dan heb je 4 weken de tijd om die in te halen. 


Strand & Buiten yoga les

€12,-

De lessen gaan door bij genoeg deelnemers en goed weer. 


SUP yoga les

€31,-  all incl

€152,- 6 lessen

De lessen gaan door bij genoeg deelnemers en goed weer. 

Inschrijven via www.windsurfschool.nl 


Betalingen ; 


Yoga by the Sea

Bankrekening/IBAN nummer NL37RABO0103242309


 

         foto Jozef Leenhouwers

                     foto Rudi wijnacker