Lessen/prijzen

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga is een actieve, uitdagende, maar ook ontspannende vorm van yoga. Het bestaat uit een vaste serie van houdingen (asana’s) die elkaar opvolgen in een vloeiende beweging en op een ritmische ademhaling. Iedere houding heeft een paar tussenniveaus, zodat je een houding aan kan nemen die bij jouw lichaam past. Je werkt naar een eindhouding toe. Je voelt een constante stretch op je spieren, waardoor je steeds leniger wordt. De uitdaging is om je houdingen krachtig en in balans uit te voeren en naar die eindhoudingen toe te werken, “trillen mag, zweten moet”. Elke yogales wordt afgesloten met een moment van ontspanning van lichaam en geest, ademhaling en zintuigen. (Meditatie)


Flow/Power yoga

Flow yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga, die is afgeleid van ashtanga yoga. De les begint rustig om daarna wat meer up tempo te zijn. Power yoga worden fysieke houdingen direct na elkaar uitgevoerd en ondersteund door ademtechniek. De houdingen staan niet vast en kan per les verschillen. De les vormt een dynamisch geheel en heeft veel weg van een workout. Door je aandacht te focussen met behulp van je adem op de beweging en het ervaren van je lichaam, ontstaat een vergelijkbaar effect als bij hardlopers. Er worden achtereenvolgens staande, zittende en liggende houdingen uitgeoefend. Ook aan het einde van deze les een diepte ontspanning en meditatie.


Yin Yoga

Een soepeler en gezonder lichaam zonder krachtsinspanning.

De meeste traditionele yoga vormen zijn vaak yang-georiënteerd, dit wil zeggen dat de focus meer op de spieren is gericht. Yin Yoga werkt daarentegen op de dieper liggende weefsels, het bindweefsels van het lichaam met als doel de circulatie in de gewrichten en flexibiliteit te verbeteren. Houdingen worden langer aangehouden zodat je diep tot rust kan komen en met zoveel mogelijk ontspannen en zonder krachtinspanning ruimte en lenkte in je lijf creeerd.

Je leert niet alleen lichamelijk maar ook menstaal los te laten en te verdiepen, door eerst naar de weerstant te gaan, daar te blijven en langzaam los te laten.

Met Yin Yoga kan je een mooie balans scheppen tot de iets meer fysieke lessen Ashtanga Yoga, Power Yoga en Runners Yoga.


SUP yoga (zie Zomer rooster)

SUP (Stand Up Paddle) yoga is de laatste jaren een zeer populaire vorm van yoga geworden. Het is toegankelijk voor iedereen. Relaxed en uitdagend. Je krijgt yogales op een speciaal SUP board. Dit is een groot surfboard van 3 meter lang en 90 cm breed. Het board wordt verankerd met de bodem, zodat het enkel met de wind en golfjes meedeint en niet wegdrijft. Deze vorm van yoga doet nog een extra beroep op je balans. Ook je zintuigen worden geprikkeld door de omgeving; de natuur, de lucht en het water. Wat een ervaring!


YBTS strand yoga op locatie (zie Zomer rooster)

In het zomerseizoen kun je yogalessen volgen op het strand èn op het water! Zodra het zomerzonnetje begint te schijnen heeft Yoga By The Sea een lesschema op unieke locaties opgezet! Hou de website en de Facebook pagina's ybtsbyjessica en SUP Yoga zeeland, yoga by the sea in de gaten om op te hoogte te blijven wanneer dit van start gaat.

Wil je meedoen aan een les? Instappen kan altijd.

neem eerst even contact op met Jessica Groenenberg.


U kunt ons ook boeken voor lessen, workshops en trainingen op maat en locatie . Voor meer informatie bel of mail ons gerust.


www.yogabythesea.nl

tel nr  0031 (0) 622528904

Prijzen per maand, lessen bij Yoga Sadhana 

Wij vragen van onze leerlingen een maandelijkse bijdrage en handhaven een sociaal prijssysteem:


€45,- per maand 1 les per week / €70,- 2 lessen per week / €85,- 3 lessen per week / €95,-  4 lessen per week


€40,- per maand 1 les per week / €60,- 2 lessen per week / €75,- 3 lessen per weer / €85,-  4 lessen per week  (als je het financieel minder hebt)


€35,- per maand 1 les per week / €50,- 2 lessen per week / €65,- 3 lessen per week / €75,-  4 lessen per week   (studenten en in between jobs)


€8,- per Proefles of 3 proef lessen voor €24,-  (drie achter één gesloten weken te volgen)


Losse lessen zijn ook mogelijk ; Ashtanga €15,- Power/Runners €12,- en Yin Yoga €12,-Strand yoga les

€10,- na de les gratis Yogi tea 

SUP yoga les

€25,- all incl

Rooster zomer 2019 zie ROOSTER    

Yoga op zondagen  - weekendfun Les van Sascha en/of Jessica

Iedere laatste zondag van de maand  van 11:00 tot 12:30 uur, iedereen en elk niveau is welkom. Kosten:  donatie (denk aan plm €10,-)  een deel gaat naar een goed doel.


Les gemist? Deze kun je inhalen binnen 4 weken bij  Jessica (06-225 289 04) en/of Sascha (06-226 539 30) graag in overleg met de docent! Of iedere laatste zondag van de maand om 11.00 uur.

Yogales van Sascha kijk op www.yogasadhana.nl                   Strand Yoga lessen - mei t/m september 2019SUP yoga lessen - zomer 2019

Van 6 juli t/m september of doorgaans bij een goede temperatuur voor groepen. 


 

Studenten & in-between-jobbs krijgen korting!

Instappen is altijd mogelijk in overleg!

Foto: Iris Voorhoeve

Foto: Iris Voorhoeve