Jessica en YBTS Team

Jessica Groenenberg


Jessica Groenenberg is de drijvende kracht achter Yoga By The Sea. Tijdens een lange zoektocht/reis in Thailand, kwam Jessica niet voor niets in aanraking met yoga. “Maar deze spirituele onzin is toch niks voor mij”, een verloren weddenschap deed haar inzien dat yoga precies was wat ze nodig had. Na deze “life changing experience” besloot ze in Thailand, Nederland en België een opleiding en verschillende trainingen te volgen in ashtanga vinyasa- en power yoga, zodat ze anderen kan helpen zowel lichamelijk als geestelijk in balans te komen.

Sinds 2015 geeft ze ook Yin Yoga lessen een zachte maar uitdagende yoga soort.


Actieve yoga


Haar passie ligt in actieve vormen van yoga zoals ashtanga yoga, power yoga, b freestyle yoga, acro yoga en SUP yoga (Stand Up Paddleboard). Krachtige vormen van yoga, waarmee je aan je lichaam werkt. Goede alternatieven voor het ‘traditionele’ rondje cardio of krachttraining.

Vanaf 2009 geeft ze wekelijks les in power en ashtanga yoga. Haar lessen zijn actief en kennen een vrije stijl die worden aangepast aan de deelnemers.


Yoga By The Sea


Met veel enthousiasme is zij vanaf het jaar 2010 begonnen met Yoga By The Sea en heeft ze al vele yogi’s een groot plezier kunnen doen met haar lessen op het strand, het water en in de stad. Ze is daarmee de eerste yoga docent in Zeeland die begonnen is met de populaire SUP yogalessen op het Veerse Meer.

Wil je meedoen aan een les? Instappen kan altijd, neem eerst even contact op met ; Jessica Groenenberg.


U kunt ons ook boeken voor lessen, workshops en trainingen op maat en locatie . Voor meer informatie bel of mail ons gerust.


Foto: Jozef Leenhouwers

YBTS Team


Jessica (Yoga en SUPyoga docente) heeft een team enthousiaste yogadocenten bij elkaar gebracht om zomers les te geven het strand, Veersemeer en meer. Ze hebben ieder hun eigen stijl. Voor elk wat wils!


Sascha is opgeleid in satyananda yoga, bihar yoga en yoga nidra. Hij heeft zijn eigen yogastudio: Yoga Sadhana City Retreat Vlissingen, maar geniet er ook van om in de zomer les te geven op het strand. De lessen bestaan uit rustige oefeningen die afgewisseld worden met krachtige oefeningen. Oefeningen die je bewust maken van lichaam en geest, ademhalingsoefeningen en meditatie zijn onderdelen van zijn lessen.


Meer informatie over Sascha is te vinden op www.yogasadhana.nl.


Elleke haar lessen zijn gebaseerd op hatha yoga, een rustige vorm van yoga waarin inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. De lessen zijn geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen, voor zowel beginners als gevorderden. Met haar theaterachtergrond maakt Elleke er een speciale les van. Naast de ochtendlessen op het strand geeft zij ook workshops ouder en kindyoga.


Meer informatie over Elleke is te vinden op www.ellekecremers.nl.

Marion heeft in 2013 de Hatha yogadocenten opleiding afgerond. Ze heeft jarenlang ervaring opgedaan door het volgen van lessen en workshops van internationale docenten in Tanzania waar ze momenteel woont. Haar lessen zijn geïnspireerd op de yogafilosofie, de lessen op het strand zijn heerlijk ontspannen, met nadruk op het aanwezig zijn in het moment.

In Tanzania is ze momenteel bezig met het opzetten van een yoga project om lokale kinderen kennis te laten maken met yoga, het opleiden van lokale yogadocenten en meer.     zie:    yogapuravida.org.

Annemarike (yoga en SUPyoga docent) is opgeleid in de ashtanga Yoga. Ze geeft lessen in flowyoga, een speelse variant op de ashtanga yoga en combineert dit vaak met oefeningen uit de yinyoga. Ze geeft graag les op het strand.

Er gaat niets boven het geruis van de zee, de wind in je haren en de zon op je gezicht tijdens een yogales! 

Ook Annemarike maar deel uit van het enthousiaste SUP yoga team.


Kijk ook eens op haar website: www.letzyoga.com

Helena Postma  (yoga en SUPyoga docente)

Helena combineert yoga met mindfulness. Helena kwam in Sri Lanka in aanraking met Vipassana meditatie en yoga. Omdat dit haar veel bracht volgende ze in 2012 bij de Hogeschool Utrecht de post-HBO opleiding mindfulness.

Kort daarna maakt ze kennis met Tulku Lobsang, een Tibetaanse Lama en arts. Sinds 2015 is Helena Lu Jong docent. Lu jong yoga onderscheidt zich van andere yogastijlen door het combineren van bewuste ademhaling met houdingen waarbij de wervelkolom centraal staat. De eenvoudige maar zeer effectieve bewegingen zijn voor iedereen uit te voeren. Meer info over Helena is te vinden op: www.decompassiecompany.nl

 

Tamara (Yoga en SUPyoga docente)

Tamara is opgeleid in de Ashtanga yoga en volgt momenteel een vervolg opleiding Pralaya yoga bij Robert Boustany. Deze yogavorm is gericht op hoe het lichaam in de huidige maatschappij belast wordt en hoe daar de traditionele yogahoudingen op aan te passen. Tamara nodigt je uit om zelf te experimenteren wat voor jou het beste werkt. De lessen zijn fysiek en dynamisch maar geven ook ruimte om langer een houding aan te houden en te ontwikkelen. Elke les begint rustig met aandacht voor de adem en wordt afgesloten met een ontspanningsoefening die dient om het hele lichaam te ontspannen, maar ook rust in het hoofd te creëren.

De strand en sup yogales worden aangepast aan de behoeften van de groep op dat moment, zodat zowel beginners als gevorderden er hun voordeel uit kunnen halen.


Natasja (Yoga en SUPyoga docente)

Mijn ervaring heb ik opgedaan in Aruba. Heb een tijdje gewoond in Aruba en daar samen les gegeven met Rachel (yoga girl). Zij is de meest bekende sup yoga teacher van de wereld. Hier op het veerse meer houden we de traditie in ere. Op mijn website www.bnbyoga.nl kun je meer informatie over mij vinden.